ADOR ( LA SAFOR ) PUNTUA L’ÚS D’ÀRIDS RECICLATS.


Les obres de renovació d’aigua potable i paviment usaran arena i grava reciclada amb Marcat CE.

L’Ajuntament d’Ador ha posat en marxa la renovació del paviment i xarxa d’aigua potable als carrers Sant Vicent i Isabel la Catòlica amb l’ajuda de la Diputació de València per un total de 73.464 € i 35.793€.

En primer lloc cal destacar un detall important en l’adjudicació d’estes obres. Es tracta de la introducció d’un criteri mediambiental en la valoració objectiva

Obres públiques en Ador amb àrids reciclats
En el concurs de contractació es valora l’ús d’àrids reciclats.

de les ofertes de les empreses. En els criteris a puntuar figurava el compromís d’ús d’àrids reciclats aptes.

 

De fet, l’empresa guanyadora va ser  Aqlara, empresa especialitzada en manteniment i obres del cicle integral de l’aigua que ja ha executat diverses obres usant arena i grava reciclada.

L’associació Construir la Sostenibilitat duu temps insistint en que aquests tipus d’obres, relacionades amb el cicle integral de l’aigua o la renovació urbana, en general, permeten l’ús d’àrids reciclats. Això sí, des de l’entitat, es recalca que s’ha d’assegurar que aquest material estiga produït en una planta de valorització i, a ser possible, que estiga certificat amb un Marcat CE. És a dir, que s’assegure un origen legal, per una banda i, també, un control en el procés de producció amb els seus anàlisis de laboratori periòdics.

 

L’Ajuntament d’Ador i la seua alcaldessa, Manela Faus, van ser un dels primers municipis que es va comprometre en la promoció dels àrids reciclats aprovant la primera moció de l’entitat Construir la Sostenibilitat. El segon objectiu que es marca l’associació és que els residus provinents de les obres públiques no s’eliminen el un abocador sinó que es destinen a alguna de les plantes de valorització de la comarca per tancar el cicle. L’entitat que promou l’economia circular en la construcció ha reclamat reiteradament en diversos foros que l’administració pública ha de ser exemplar tant en l’ús d’àrids reciclats com en la valorització dels RCD ( residus de la construcció i demolició ) en les seues obres. Tal com va exposar a les Corts recentment «és absurd que, hui en dia, fem carrils bicis amb grava natural i parlant de model sostenible; omplint rases de canonades amb arena de pedrera i colgant els RCD sense control».

Notícia a la premsa:

https://www.levante-emv.com/safor/2021/11/24/ador-apuesta-aridos-reciclados-59874831.html

https://www.levante-emv.com/safor/2021/11/24/ador-apuesta-aridos-reciclados-59874831.html

https://www.levante-emv.com/safor/2021/11/24/ador-apuesta-aridos-reciclados-59874831.html


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *