EL NOU EDIFICI DE LA MANCOMUNITAT: MORTER AMB ARENA RECICLADA


  Les muntanyes de la Safor s’estalviaran l’extracció  de més de 110 Tones d’arena . Tot el morter del nou Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Primerenca es fa amb arena reciclada en Ador

Edifici CDIAP Mancomunitat de Municipis de la Safor. Àrids reciclats
Edifici CDIAP Mancomunitat de Municipis de la Safor. Àrids reciclats

El nou edifici que acabant la Mancomunitat de Municipis de la Safor al carrer Ferrocarril d’Alcoi de Gandia consta de quatres plantes en un solar de 234 m² i és on s’ubicarà el servei d’atenció de xiquets de la comarca amb retards. Es tracta d’un projecte de primera necessitat donat que les instal·lacions actuals són deficitàries i que permetrà millorar i ampliar l’atenció que fa dècades presta la Mancomunitat.

La singularitat i importància de l’edifici ha sigut aprofitada per les entitats públiques i privades implicades en fer de la construcció una activitat més sostenible basada en l’adopció de models d’economia circular com per exemple l’ús de matèries primeres secundàries.

Objectiu de Construir la Sostenibilitat

Dijous passat tres membres de l’Associació Construir la Sostenibilitat, els arquitectes Fermí Romaguera i Roberto Moratal i el portaveu Tomàs Ferrandis van visitar les obres. Va ser des d’esta associació de professionals i empreses qui fa mesos va proposar a l’empresa adjudicatària de l’obra -CADERSA, SL- donar un salt qualitatiu en l’ús de reciclats. L’objectiu de Construir la Sostenibilitat era demostrar de forma indiscutible la viabilitat de l’arena reciclada per a fer morter. L’empresa saforenca que va exposar recentment les bones pràctiques amb àrids reciclats i RCD en el marc del programa europeu sobre economia circular REDUCES va plantejar

Edifici CDIAP Mancomunitat de Municipis de la Safor

el repte a l’arquitecte redactor del projecte i responsable de l’obra, Herminio Peiró, qui es va mostrar favorable des del primer moment. 

Des de Construir la Sostenibilitat agraïm la implicació i professionalitat de l’arquitecte superior Herminio Peiró i de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, així com de l’empresa CADERSA, SL.

Les muntanyes de la Safor s’han estalviat l’extracció de més de 70 m3 ( 110 T ) d’arena per a l’elaboració del morter, en haver-se usat només arena provinent d’una correcta gestió de residus per a la construcció de partes i barandats i el seu lluït. Es tracta d’arena produïda en una planta de valorització d’Ador i que, en este cas, consta de Certificat CE. La producció de qualsevol tipus d’àrids reciclats està regulada per la legislació valenciana i ha de fer-se obligatòriament en plantes de valorització autoritzades o en plantes mòbils vinculades a estes. Així, l’àrid, encara que siga per a rebliments ha de passar un control com qualsevol altra activitat de producció.


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *