El model de ‘CADERSA, SL’ exposat a les jornades del projecte REDUCES


El reciclatge, nous usos d’àrids reciclats, la reducció de transport gràcies al tractament de residus en les demolicions, són els aspectes destacats.

Esta setmana ha tingut lloc la segona jornada del projecte REDUCES

Construir la Sostenibilitat participa en el projecte REDUCES
La Doctora Maite Sebastià exposa el model d’empresa basat en l’economia circular de CADERSA, SL. Projecte europeu REDUCES

(REthinking Sustainable Development in European Regions by Using Circular Economy Business ModelS) del programa Interreg Europe. El projecte en el que participen la Universitat Politècnica de València, l’Institut Valencià de l’Edificació i la Vicepresidència segona de la Generalitat Valenciana, té com a principal objectiu l’actualització de les polítiques regionals per incorporar criteris que afavorisquen a les empreses a adoptar models de negoci medi-ambientalment sostenibles basats en l’economia circular.

En esta segona jornada amb el títol de «Product life-exte

Construir la Sostenibilitat participa en el projecte REDUCES
Construir la Sostenibilitat participa en el projecte REDUCES

nsion» es tractava de presentar experiències d’empreses que treballaren seguint estos principis. L’Associació Construir la Sostenibilitat participa com a agent interessat el l’economia circular i va documentat i exposat el cas de l’empresa saforenca CADERSA, SL. L’acte va tindre lloc a l’Aula Magna de l’Escola d’Arquitectura del campus de València de la UPV.

L’exposició va anar a càrrec de Maria Teresa Sebastià , Doctora en Ciències Ambientals i professora del Departament d’Enginyeria Hidràulica i Medi ambient de la UPV.

Cadersa, SL disposa d’una planta pròpia de valorització de RCD i un projecte de restauració on dipositar terres de els obres en Ador des del 2016. Ha sigut una empresa pionera en l’ús d’àrids reciclats en l’obra pública tot i que ara ja altres constructores han començat a usar també el seu producte amb Certificat CE.

Un dels nous passos de l’empresa amb seu a Gandia i València, ha sigut innovar en l’ús de graves reciclades en formigó no estructural. A més, l’empresa gandienca ha invertit en maquinària mòbil per a reduir el volum in situ dels inerts per una banda i també d’altres residus com mobles o portes velles. Estes inversions els han permès ser més competitius i presentar alternatives tècniques en obres de demolicions menys perjudicials per al medi ambient. A l’exposició es va mostrar exemples de com esta reducció de volum implica un menor trànsit de vehicles pesats i també d’exemple de reutilitzacions en obres properes.


Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *