Construir la Sostenibilitat en la UPV.

La plataforma va exposar l’estratègia a seguir davant la problemàtica dels RCD, pedreres i abocadors a l’alumnat de 4t Ciències Ambientals del Campus de Gandia.

Esta setmana la Plataforma Construir la Sostenibilitat ha explicat el seu projecte a l’alumnat del 4t curs de Ciències Ambientals del Campus de Gandia de la UPV. El professorat va considerat interessant l’activitat i les propostes de l’associació i per això va convidar al seu representant, Tomàs Ferrandis, a fer una xarrada a l’alumnat de l’assignatura de Gestió de Materials i Energia.

Ferrandis va començar exposant el model ideal de gestió de residus basat en l’economia circular a partir d’un model d’ordenança municipal que seria l’instrument fonamental. Esta part de la intervenció va servir per repassar els conceptes bàsics sobre la valorització de RCD en forma d’àrids reciclats i el seu ús posterior tant en l’obra com en la restauració ambiental i la situació actual a la comarca.

La segona part de la intervenció, el representant de Construir la Sostenibilitat va exposar l’estratègia iniciada per a conseguir que els projectes d’obra municipals es redacten, es treguen a concurs i s’executen seguint criteris ambientals. Una estratègia que està sent acceptada de forma unànime per tots els grups polítics municipals, fet que va agrair Ferrandis.

Per tancar la intervenció, s’ha parlat de la problemàtica de les pedreres abandonades així com els abocadors i la necessitat d’una inversió pública per restaurar-los. Ferrandis va posar com exemple l’abocador de Andilla que la Conselleria va restaurar al 2018.

L’alumnat ha mostrat interés i ha participat en una xarrada que ha estat molt ben valorada per la professora que imparteix l’assignatura, Maria Teresa Sebastià Frasquet. Precisament acabaven de donar el tema de RCD.

Des de Construir la Sostenibilitat volem agrair moltíssim la invitació, entenem sincerament que una vegada més el Campus de Gandia demostra voluntat en actualitzar i ampliar els coneixements de l’alumnat al mateix temps que s’implica en la vida de la comarca.